Automatikus rendszám-azonosító

 
 
 
 
 
 
 
 
   
 

 

A Matrix-Police automatikus rendszám-azonosító berendezés rövid ismertetése

 

 

A Matrix-Police egy járőr autóba telepített automatikus működésű modern rendszám azonosító berendezés, mely a másodperc töredéke alatt képes az akár nagy sebességgel haladó járművek rendszámának a leolvasására és teljes körű leellenőrzésére.

 

FELÉPÍTÉS

A Matrix-Police automatikus rendszám-azonosító berendezés a gépjármű forgalmat figyelő videó kamerából és a képfeldolgozó számítógépből valamint azok kiegészítőiből áll.

 

MŰKÖDÉS

A számítógép a kamerától érkező képet, mint videó jelet digitalizálja, vagyis a maga számára értelmezhető képpontokra (pixelekre) bontja.

A képfeldolgozó program a képpontok halmazából meghatározza a képen a rendszámtábla helyét és speciális karakter-olvasó programja segítségével megállapítja, hogy mi van ráírva, vagyis mi a rendszám maga.

 

RENDSZÁM ELLENŐRZÉS

A rendszámot összeveti a különféle szempontok szerint összeállított saját belső adatbázisában, ill. megfelelő vezeték nélküli adatátviteli eszköz (opció) és hozzáférési jogosultság esetén a  BM-KAH központi adatbázisában található adatokkal, melyeket, mint az ellenőrzés eredményét, a képernyőn megjeleníti és emberi hangon, hangosan is bemondja.

 

NAPLÓZÁS / ARCHIVÁLÁS

A számítógép későbbi tanulmányozás céljából időpont megjelöléssel minden egyes gépjárműnek eltárolja a rendszámát és beállítástól függően a fotóját is.

 

 

Körözött jármű esetén azonnal riaszt!

 

 

Előnyös tulajdonsága a berendezésnek, hogy eredeti funkciójának megtartása mellett más célokra is hasznosan felhasználható - pl.: videó kamerája segítségével a rendőri munka szakszerűsége dokumentálható, helyszínekről, személyekről, szabálysértésekről videó felvétel készíthető, vagy a számítógépének segítségével az irodai munkát segítő dokumentációk, jegyzőkönyvek, stb. készíthetők.

Előnyös tulajdonságai miatt a Matrix-Police berendezések a forgalom legcsekélyebb megzavarása nélkül is alkalmasak a gépjárművek automatikus ellenőrzésére.

A Matrix-Police berendezések használata során egyfelől nő a járőrök munkájának a hatékonysága, másfelől csökken a "jogkövető polgárok" felesleges zaklatása, mert így Őket a gépkocsijuk miatt nem szükséges külön ellenőrzés alá.

 

 
   
 

 

Ajánlott összeállítás a Matrix-Police automatikus rendszám-azonosító berendezésre

 

asus

 

 

1. Notebook számítógép ASUS M5200NP

 

- Pentium M (Centrino) 1.6 GHz processzor

- 12,1" TFT LCD monitor
- XGA monitor felbontás
- 512MB DDR 333 DRAM
- 40 GB diszk
- 24x combo (CD író/olvasó - DVD olvasó)
- Wireless IEEE 802.11b/g hálózati kapcsolat
- 1 x i.Link (DV be/kimenet)
- 3 x USB 2.0
- 1 x PCMCIA kártya hely

- USB egér
- Windows XP HOME (magyar)

- extra könnyű (2kg)
- nagyobb ellenállóság (szénszálas ötvözet)

 

 

 

 


  2. Digitális videokamera SONY DCR-TRV270E

 

     - SteadyShot kézremegés-kompenzáció
     - 2,5 hüvelykes, precíziós színes LCD
     - 20x optikai zoom / 990x digitális zoom
     - NightShot Plus
     - Beépített videolámpa
     - i.LINK (DV-kimenet)
     - Long Play üzemmód
     - 6 expozíciós program
     - Easy Handycam

 

 

 
 

3. Tartozékok

 
 

- DV jelkábel

- Hardverkulcs

- Tápegység-adapterek

- Hordtáska

- Aktív hangszóró

- Kamera és laptop-tartó állvány

 
 

 

 

4. Matrix-Police automatikus rendszám-azonosító szoftver

 

 
 

Matrix-Police

 
 

 
     
 

5. Beszerelés (installáció)

 

Fontos a számítógépnek, a kamerának valamint azok adaptereinek és kábeleinek kultúrált és biztonságos elhelyezése; mert az, az autóban nemcsak a berendezést óvja a káros hatásoktól, de nagyban segíti a járőr munkáját és fokozza a komfort érzetét - egyszóval növeli a berendezés használati értékét. Ezért javasoljuk, hogy a járőrautóban a készülék megóvása érdekében (mely a garanciát is érinti) fordítsanak gondot a Matrix-Police helyének a kialakítására.

A Matrix-Police automatikus rendszám-azonosítókhoz kameratartó állványt és laptop-tartó tálcát szerelünk a járőr autóba.

 

 

 
 

6. Garancia: 1 év garancia a Saturnus Kft. telephelyén

 

Nem számít garanciális kötelezettségnek az elemi kárból, rongálásból, szakszerűtlen beavatkozásból és használatból eredő meghibásodás. Garanciavesztéssel jár a berendezések burkolatának a megbontása, a berendezésekben eszközölt bárminemű hardver és/vagy szoftver beavatkozás. Ugyancsak nem tartozik a garanciális kötelezettségek közé, ha a Felhasználó a rendszert, vagy annak részeit más célra használja.

 

 
 

7. Betanítás / oktatás:

 

4 óra - a Megrendelő vagy a Saturnus Kft. telephelyén. Az oktatáshoz szükséges segédleteket a hallgatói létszámnak megfelelő példányban a Saturnus Kft. biztosítja.

 

 
 

8. Dokumentáció: Kezelői kézikönyv (2 pld.)

 

 
 

Szállítási határidő: megrendeléstől számított 3 hét

 

Opciók:

- GPRS vezeték nélküli adatátviteli eszköz + szoftver

- Autóba szerelhető kamera és laptop-tartó állvány beszereléssel autóként

Ez az állvány biztosítja azt, hogy a Matrix-Police berendezés az egyik járőr autóból egy másikba egyszerűen átrakható legyen.

 

 

Bővebb információért hívja a 06-1-4095024-es telefonszámot vagy

írjon e-mailt a saturnus@saturnusinformatika.hu címre.

 

 
   
   - ugrás az oldal tetejére -

nyomtatható verzió letölthető verzió  

 
   
 

2005. Copyright  SATURNUS INFORMATIKA | Minden jog fenntartva.